Tortilla s kuřecím masem a dresinkem – Rychlá příprava
Tortilla s kuřecím masem je skvělý nápad pro chutný oběd či rychlou večeři. Tento recept je rychlý a snadný a určitě si pochutnáte. Dejte šanci tortillám a naučte se nové recepty.
Tortilla s kuřecím masem
Tortilly je možné plnit v podstatě vším, co doma najdete – například zeleninou, sýrem a dresinkem, ale výborně chutnají i s kuřecím masem.
TIP: Pokud chcete experimentovat, vyzkoušejte si tortillu připravit s rajskou omáčkou, kterou si můžete připravit z čerstvých rajčat nebo z protlaku.
Suroviny
K přípravě receptu si nachystáme tyto ingredience:
- 1 balení tortill,
- 250 g kuřecích prsou,
- zakysaná smetana,
- 1 paprika,
- 1 menší cibule,
- 2 rajčata,
- 2 stroužky česneku,
- olivový olej,
- sýr dle chuti,
- sůl a pepř,
- mleté chilli koření.
Postup
- Nejprve si očistíme kuřecí prsa a nakrájíme si je na menší kostičky.
- Na pánvi rozhřejeme olivový olej a dáme kuřecí maso orestovat doměkka, dochutíme solí, pepřem a popřípadě i chilli kořením, přidat můžeme i grilovací koření pro zvýraznění chuti.
- Maso po orestování necháme odpočinout a připravíme si zeleninovou směs na plnění.
- Cibuli, česnek, papriku a rajčata si pokrájíme nadrobno a dáme na pánev orestovat, dokud zelenina nezměkne. Zeleninu také podle chuti okořeníme.
- Poté si připravíme tortilly, každou je vhodné ohřát na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Zapečená tortilla s kuřecím masem chutná úplně nejlépe.
- Nakonec tortilly namažeme zakysanou smetanou a začneme plnit. Vždy je lepší dávat náplň trošku dále od krajů, aby se nám lépe motaly. Na smetanu přijde nejprve maso, a nakonec zeleninová směs.
- Nakonec si ještě nastrouháme tvrdý sýr a posypeme jím náplň. Tortilly dostatečně pevně zabalíme a můžeme podávat, nebo je ještě opečeme na pánvi či v toustovači dokřupava.
- Tortilla s kuřecím masem chutná výborně s čerstvou zeleninovou oblohou nebo svěžím salátem.
Dresink
Základní dresink vytvoříte smícháním těchto 3 ingrediencí:
- zakysaná smetana
- sůl
- koriandr
Pokud nemáte rádi koriandr ani jiné výrazné bylinky, smíchejte zakysanou smetanu nebo bílý jogurt s česnekem, dostanete výborný česnekový dresink.
Velmi oblíbený je také tento dresink:
- 2 stroučky česneku
- 4 PL majonézy
- 2 PL kečup
- půl KL hořčice
Pokud se neumíte rozhodnout, který dresink vybrat, nejjistější volbou je tatarská omáčka, klasika, která se hodí asi ke každému jídlu a masu.
Tortilla s kuřecím masem je také výborným receptem, který se hodí k letnímu grilování.
Dobrou chuť.
Zdroj: recipeland.com