Piškotové řezy s ovocem – Jednoduchý recept
Piškotové řezy s ovocem a želatinou jsou velmi rychlý a snadný recept, který vás osvěží během letních dnů. Nejlépe chutná s čerstvým ovocem. Vyzkoušejte tento lehký letní dezert.
Honí vás mlsná? Pak neváhejte a připravte si velmi rychlé a lehké piškotové řezy s ovocem a želatinou, po kterých se u vás doma jen zapráší.
Pokud náhodou ovoce nemáte čerstvé, nevadí. I to kompotované vám v kombinaci se smetanou a lehkým piškotovým těstem bude jistě chutnat. Tenhle řez je na letní období prostě skvělý.
Piškotové řezy s ovocem
Piškotové řezy s ovocem jsou velmi jednoduchý a rychlý koláč. Nadýchané piškotové těsto a ovoce s želatinou jsou zárukou výborné chuti a svěžího letního dezertu.
Suroviny
- 1 kostka tuku na pečení
- 1 balíček kypřicího prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g cukru moučka
- 250 g hladké mouky
- 5 vajec
- 1 plechovka kompotovaného ovoce (pokud máte ovoce čerstvé, určitě volte to)
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 balíčky želatiny
Postup
Nadýchané piškotové těsto si připravíme podle následujícího postupu:
- Nejprve si do větší mísy rozklepneme vajíčka a utřeme dohladka s tukem na pečení. Je lepší nechat tuk trošku změknout a pro snadnější manipulaci jej rozkrájet na menší kousky.
- Do utřeného tuku s vejci pak přidáme vanilkový cukr a moučku.
- Všechno dobře promícháme, a poté přidáme i mouku a kypřící prášek.
- Těsto dobře zpracujeme, můžeme ručně, ale pokud to jde, je lepší těsto nechat ušlehat šlehačem na tu správnou konzistenci.
- Připravíme si pekáč, který buďto dobře vymažeme a vysypeme, nebo vyložíme pečicím papírem. Jemné piškotové těsto pak vlijeme na připravený pekáč a dáme jej péct do předem předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 25 minut, vyzkoušíme špejlí.
- Po upečení je dobré nechat piškot pár minut vychladnout.
- Piškot následně potřeme zakysanou smetanou, k té je možné přidat trošku cukru, aby byl dezert sladší.
- Připravíme si ovoce dle chuti – dezert skvěle chutná s jahodami nebo malinami, ale přidat můžete jakékoliv ovoce, které máte rádi.
- Ovoce jemně poklademe na vrstvu zakysané smetany pěkně vedle sebe.
- Posledním krokem je příprava želatiny. Tu připravíme podle návodu na obalu, jakmile začne houstnout, potřeme jí ovocnou vrstvu dezertu.
- Nakonec necháme dezert v chladu ztuhnout a můžeme podávat.
Po nakrájení je možné jednotlivé kousky piškotových řezů dozdobit například snítkou čerstvé máty.
Zdroj: tastemade.com
Vyzkoušejte také