Nepečený jahodový koláč – Svěží dezert s rychlou přípravou

Nepečený jahodový koláč je během letních dnů nejlepší pochoutkou. Tento dezert je osvěžující a velmi jednoduchý na přípravu. Přinášíme vám rychlý a chutný recept s jahodami.

Nepečený jahodový koláč s želatinou

Tento nadýchaný jahodový koláč s tvarohem na pohled vypadá stejně dobře jako chutná – a určitě se u vás ani dlouho neohřeje, tuhle dobrotu totiž zbožňují i děti. Jedná se o úplně jednoduchý jahodový koláč, který nevyžaduje pečení a příprava není vůbec složitá. Jak na to?

Suroviny

  • 1 kilogram polotučného tvarohu
  • 150 gramů másla
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • kukuřičný škrob
  • třetina hrnku studeného mléka
  • citronová kůra
  • 3 vejce
  • sušenky dle chuti
  • 2 balíčky želatiny
  • asi 650 gramů jahod (mražených nebo čerstvých)
  • sušenky nebo piškoty

Je to opravdu osvěžující a nejlepší jahodový koláč, na kterém si v létě pochutná celá rodina. V případě, že chcete využít zásoby jahod z mrazáku, na tento rychlý jahodový koláč můžete využít také mražené jahody či jiné ovoce podle chuti.

Tento recept na jahodový koláček je velmi variabilní, vanilkový pudink můžete vyměnit čistě jen za tvaroh se smetanou, jahodový koláč s tvarohem je rovněž velmi oblíbený a chutný.

Postup

  1. Nejprve si necháme rozpustit máslo v kastrůlku na mírném ohni. Do másla následně přidáme i moučkový cukr a za stálého míchání necháme v másle rozpustit.
  2. Následně přidáme i tvaroh. Stáhneme si oheň opravdu na minimum a budeme tvaroh míchat, dokud se zcela nerozpustí. Měla by nám vzniknout velmi hladká hmota. Až hmotu získáme, odstavíme kastrůlek z ohně.
  3. V dalším kroku si rozklepneme všechny tři vajíčka a utřeme si je do pěny. Vaječnou pěnu přidáme opatrně k tvarohové hmotě, a zase všechno na chvíli dáme na oheň.
  4. Tvarohovou hmotu s vaječnou pěnou přivedeme pomalu k varu a občas promícháme, mezitím si ve studeném mléce rozmícháme obě balení pudinku a také asi jednu lžíci kukuřičného škrobu.
  5. K tvarohové směsi přidáme i mléko s pudinkem a kukuřičným škrobem a budeme dobře míchat asi čtyři minuty. Měl by se nám vytvořit hustý krém.
  6. Do krému pak ještě nakonec vmícháme lžičku nastrouhané citronové kůry.
  7. Krém necháme chvíli stranou a připravíme si formu, do níž budeme vrstvit hotový dezert.
  8. Na dno formy je lepší dát pečicí papír, první vrstvu pak budou tvořit sušenky, celé dno si jimi pěkně vyskládáme a na sušenky si namažeme jednu polovinu připraveného krému.
  9. Na krém poklademe opět sušenky a na ty zase přijde druhá polovina krému. Takto připravený dezert si dáme ve formě ztuhnout do lednice.
  10. Připravíme si želé podle návodu na obalu, pokud můžete, použijte jahodovou želatinu. Až nám dezert pořádně ztuhne, poklademe si na krém jahody a ty zalijeme připravenou želatinou. Výborný jahodový koláč je hotový.
  11. Opět necháme jahodový koláč zatuhnout a můžeme podávat.

Nepečený jahodový koláček si pokrájíme na čtverečky a ty můžeme ozdobit lístkem máty.

Chcete-li jahodový zákusek něčím ozvláštnit, připravte si vláčný rebarborovo-jahodový koláč, který je šťavnatý a skvěle chutná, rebarbora je navíc velmi zdraví prospěšná a plná vitamínů, zejména A a B.

Zdroj: 30seconds.com


Vyzkoušejte další recepty na dezerty

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.