Česneková pomazánka na jednohubky – Poctivý recept
Česneková pomazánka je opravdu snadná. V kombinaci s oblíbeným pečivem vzniká lahodný pokrm. Pomazánka se hodí na svačinu či večeři i přípravu pohoštění pro hosty.
Jednoduchá příprava a skvělá chuť – to nabízí česneková pomazánka. Recept není složitý, potřebovat budete pouze pár surovin. Rychlá česneková pomazánka na pečivu zasytí a potěší chuťové pohárky. Skvěle se hodí i na jednohubky.
Tradiční česneková pomazánka – vynikajíci recept
Suroviny
- 225 g krémového sýru
- 115 g másla
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce bylinek (oregano, bazalka, petržel)
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
Postup
- Zhruba 30 minut před přípravou pomazánky nechte sýr a máslo změknout při pokojové teplotě.
- Změklý sýr a máslo vložte do mísy. Přidejte rozmačkaný česnek, nastrouhaný parmazán a bylinky dle svého výběru.
- Všechny suroviny důkladně promíchejte, aby vznikla jednotná a nadýchaná pomazánka.
- Podle chuti přidejte sůl a pepř a zamíchejte.
- Hotovou pomazánku můžete servírovat.
Tipy
- Nechat sýr a máslo změknout je důležité – pro chuť pomazánky i snadnější přípravu. Pokud nemáte čas, můžete ingredience nechat změknout v mikrovlnce. Stačí zhruba 15 sekund na nižší výkon.
- Výčet bylinek slouží pouze jako inspirace, použít můžete libovolné bylinky, které máte rádi. Kromě těch již zmíněných chutná skvěle i domácí česneková pomazánka s tymiánem, majoránkou, či koprem. Vhodné jsou sušené bylinky, ovšem luxusní česneková pomazánka je založena na čerstvých bylinkách.
Česneková pomazánka na více způsobů
Recept na česnekovou pomazánku může mít mnoho různých podob. Základem je vždy samozřejmě česnek, ostatní suroviny se však mohou značně lišit. Vznikají tak pestré varianty, přičemž každá se v chuti více či méně liší.
- Česnekovo-sýrová pomazánka může namísto krémového sýru obsahovat tavený sýr. Ten je v chuti výraznější a pozmění tak celkový výsledek. Česneková pomazánka s taveným sýrem je taktéž skvělou volbou.
- Jestliže vás neláká česneková pomazánka se sýrem, můžete sýr nahradit tvarohem. Česneková pomazánka z tvarohu je jemnější, navíc jde o zdravější variantu.
- Ať už vás láká sýrovo-česneková pomazánka, či tvarohová česneková pomazánka, při přípravě zkuste nahradit čerstvý česnek za pečený. Výrazně se tak zmírní ostrost a česnek bude spíše nasládlý.
Tipy k servírování
Tradiční pomazánka z česneku může být servírována různými způsoby. Velmi oblíbené jsou jednohubky s česnekovou pomazánkou. Pomazánku si však můžete namazat i na chleba či opečený toast, případně zvolit jiné oblíbené pečivo. Jemná česneková pomazánka se skvěle hodí na večeři. Ovšem pokud je určena na jednohubky, můžete klidně přidat více stroužků česneku. Česneková pomazánka bez sýra (i s ním) se navíc skvěle hodí jako dip k tyčinkám a dalšímu pečivu.
Recept na pomazánku je opravdu jednoduchý, nabízí přitom spoustu prostoru pro vaši kreativitu. Vyzkoušejte základní recept, později ho můžete upravovat dle své chuti a zkoušet různé varianty.
Zdroj: mymoderncookery.com, ladyschoice.com.ph
Vyzkoušejte další recepty na pomazánky
Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.