Levné matrace – co ovlivňuje cenu tohoto typu výrobku?

Mnoho lidí se ptá, jak si zajistit zdravý a pohodlný spánek? Měli byste si uvědomit, že koupě správné postele je pouze prvním krokem k dosažení tohoto cíle. V mnoha případech je také nutné vybrat správnou matraci, nejlépe za co nejnižší cenu. Zjistěte více o levných matracích a jejich ceně.

Čím vynikají levné matrace?

Navzdory všeobecnému přesvědčení nemusí být levné matrace nutně horšími výrobky. Vše závisí na materiálu použitém při výrobě daného modelu. Matrace si můžete pořídit v obchodech, jako je například Dobre Sny:

  • vyplněné blokem polyuretanové pěny;
  • s pružinami Bonell;
  • Kapsa – zakončená polyuretanovou pěnou, vysoce odolnou pěnou nebo čalouněním či plstěnou podšívkou;
  • obsahující termoelastickou pěnu.

Matrace z polyuretanové pěny mají relativně nejkratší životnost. Naopak ostatní typy matrací mají výrazně vyšší životnost. Modely z vysoce elastických pěn se vyznačují odolností vůči deformaci. Zpravidla také zaručují dostatečnou cirkulaci vzduchu. Matrace s termoelastickou pěnou se naopak dokonale přizpůsobují tvaru těla a poskytují uživateli zdravý a klidný spánek.

Je koupě levné matrace dobrý nápad?

Nákup levné matrace se v mnoha případech může ukázat jako dobrá investice. V nejnižších cenových relacích je k dispozici celá řada modelů. Klíčové je vybrat výrobek, který splní všechna vaše očekávání. Konečné rozhodnutí o koupi můžete učinit sami nebo s odbornou pomocí specialistů u daného prodejce. Zkušení specialisté jsou obvykle k dispozici na e-mailové adrese a telefonním čísle uvedeném na webových stránkách.

Náklady na pořízení cenově dostupné a funkční matrace

Kolik stojí levné matrace? Na tuto otázku je těžké dát jednoznačnou odpověď. V tomto ohledu vše závisí na tom, kolik peněz je daný člověk schopen utratit za nákup daného výrobku. Zpravidla je zde limitem 1000 PLN. V praxi je však možné na trhu najít levnější modely, za které je třeba zaplatit od 500 PLN výše.

Pro ty, kterým záleží na vyšší kvalitě zakoupeného výrobku, je však nejlepším řešením investovat do dražšího výrobku, který bude vhodný alespoň na několik let používání. Takové zboží lze pořídit již za 1 500 Kč.

Hlavní faktory ovlivňující cenu výrobku

Konečnou kupní cenu matrací ovlivňují různé faktory. Mezi nimi jsou především uvedeny:

  • místo výroby konkrétního modelu – zboží dovezené ze zahraničí bývá dražší než jeho domácí protějšky;
  • náklady na materiály použité při výrobě – čím vyšší jsou náklady, tím vyšší částku musíte za danou matraci zaplatit;
  • výdaje na výrobu produktu – např. náklady na energii, plyn, vodu;
  • velikost a výšku matrace – výrobky větších rozměrů jsou obvykle dražší než výrobky menších rozměrů;
  • typ použitého potahu matrace – nejlevnější matrace jsou zpravidla opatřeny potahem, který nelze sundat ani vyprat;
  • sériovost výroby – nejméně peněz by se mělo vynaložit na sériově vyráběné modely, mnohem dražší jsou předměty na zakázku.

Je třeba si také uvědomit, že cena zakoupených matrací je v mnoha případech závislá také na marketingových a propagačních výdajích výrobce. To platí zejména pro modely známých a renomovaných výrobců.

Kritéria pro výběr nejlepší matrace

Při nákupu levných matrací je třeba vzít v úvahu řadu otázek. Mezi nimi můžeme zmínit:

  • nutnost přizpůsobit zvolený model výšce, hmotnosti a postavě uživatele, jakož i jeho individuálním potřebám a preferencím;
  • velikost matrace – v případě výrobků pro jednu osobu se šířka výrobku může pohybovat mezi 90 a 120 cm, zatímco matrace pro dvě osoby by měly být široké alespoň 140 cm;
  • tvrdost výrobku – ve většině případů jsou nejlepší modely, u nichž je tento faktor H2 nebo H3;
  • typ použité výplně – pěnové matrace jsou obecně ideálním řešením pro lidi, kteří rádi spí na boku, zatímco pružinové modely se doporučují uživatelům, kteří preferují odpočinek v poloze na zádech.

Za pozornost stojí také poměr kvality a ceny dané matrace. Zákazníci, kteří se rozhodnou pro koupi pěnového modelu, by si měli vybírat výrobky s výplní o co nejvyšší hustotě. Ty se totiž v praxi vyznačují poměrně dlouhou životností.

Matrace Dream za relativně nízké ceny lze zakoupit v obchodech, jako je Dobre Sny – to vše díky akcím, které společnost pořádá na výrobky ze svého sortimentu. Vyplatí se proto sledovat jejich aktuální propagační akce.

Zdroj obrázku: Evrymmnt / stock.adobe.com

Mohlo by se Vám také líbit

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.