Brynzová pomazánka – Na chlebíčky a jednohubky

Brynzová pomazánka je hodně oblíbená, hodí se na chlebíčky i jednohubky, připravit si ji ale můžete i jen tak třeba k čerstvému pečivu na večeři či na svačinu.

Připravovat se dá různě, někdo do ní přidává salám nebo šunku. Opravdu může mít mnoho obměn a pokaždé bude trošku jiná, ale také chutná. Pokud vám nevadí hodně aromatické sýry, vyzkoušejte si pikantní pomazánku udělat třeba z brynzy. Chuť pomazánky je hodně výrazná, ale určitě se s ní blýsknete na každé oslavě nebo při rodinné večeři.

Recept na brynzovou pomazánku

Ta nejlepší brynzová pomazánka se připravuje jednoduše a zvládne to i začátečník.

Ingredience

  • 200g brynzy,
  • 100g másla,
  • 1 pikantní klobása,
  • 4 stroužky česneku,
  • čerstvé bylinky,
  • mleté chilli.

Postup přípravy

  1. Máslo si necháme nejprve trošku změknout, abychom jej mohli lépe vmíchat k brynze.
  2. Změklé máslo dobře rozetřeme dohromady s brynzou, a poté přidáme nadrobno pokrájenou klobásku.
  3. Stroužky česneku si oloupeme a rozmačkáme, přidáme do pomazánky a promícháme.
  4. Pokud máme čerstvé bylinky, nasekáme si je nadrobno a přidáme také do pomazánky. Můžeme je vmíchat nebo nechat pouze na ozdobu. Pomazánka skvěle chutná například s bazalkou, využít se dají ale jakékoliv bylinky, co máme k dispozici.
  5. Kdo má rád hodně pikantní chuť, může přidat ještě špetku mletého chilli koření.

Jak vylepšit pomazánku z brynzy?

Do pomazánky lze přidat i nasekanou pažitku nebo nadrobno pokrájenou jarní cibulku. Protože je brynza hodně chuťově výrazná, pomazánku dále už nesolíme. Brynza se pak dá nahradit i jinými sýry nebo pomazánkovým máslem, ne každý ji má rád.  

Pikantní brynzová pomazánka se hodí pro slavnostní příležitosti, na chlebíčky nebo jednohubky, pomazánka ale skvěle chutná i s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem. Doplnit ji můžete i čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť!

Zdroj: bonappetit.com


Vyzkoušejte další recepty na pomazánky

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.